DeflaGyn®

background

DeflaGyn

Hogyan hat a DeflaGyn® hüvelygél?

A DeflaGyn® nagy diszperzitású szilícium-dioxid, illetve nátrium-szelenit és citromsav szabadalmaztatott kombinációját tartalmazó hüvelygél.

Hatása három lépésből áll:

1. lépés

1. Adszorpció:

megköti a méhnyakban található kórokozókat (vírusok, baktériumok, gombák...stb),

2. lépés

2. Kötőmechanizmus:

meggátolja a kórokozók további terjedését,

3. lépés

3. Antioxidáns hatás:

elősegíti a méhnyak sejtjeinek antioxidáns védelmét.

Hogyan működik?

A folyamat megértésében az alábbi videók segíthetnek.

video
 
video
 
Hogyan használja a DeflaGyn® hüvelygélt?

1. Alkalmazás előtt alaposan rázza fel a DeflaGyn® üveget, ezt követően helyezze az üveget sima felületre. Csavarja le a kupakot.
Nyomja az applikátor hegyét az üveg szájára.

DeflaGyn 1. illusztráció

2. Fordítsa a DeflaGyn® üveget a behelyezett applikátorral fejjel lefelé (180°). Szívjon fel 5 ml gélt az applikátorral: lassan húzza fel az applikátor dugattyúját, amíg el nem ér az 5 ml-es jelig. Húzza ki a megtöltött applikátort az üvegből, és tegye le az üveget.

DeflaGyn 2. illusztráció

3. Feküdjön a hátára, tegyen párnát a medencéje alá. Helyezze az applikátort mélyen a hüvelybe (amíg eléri a méhnyakat). Könnyebben sikerülhet, ha térdét behajlítja. Amint elhelyezte az applikátort a megfelelő helyzetben, a dugattyúval lassan nyomja ki a gélt, majd húzza ki az applikátort a hüvelyből. A hüvelygélt lehetőleg este alkalmazza.

DeflaGyn 3. illusztráció

4. Maradjon ebben a fekvő helyzetben körülbelül 1 percig. Ügyeljen arra, hogy a medence megemelt helyzetben legyen. Ez biztosítja a gél megfelelő eloszlását a méhnyakon.

DeflaGyn 4. illusztráció

5. Az applikátort használat után alaposan tisztítsa meg. Távolítsa el az applikátorból a dugattyút. Mindkét részt mossa el kézzel meleg vízben (50°C-ig). Ne használjon mosogatógépet. Szárítsa meg az applikátor részeit, majd ismét szerelje össze. Az applikátor – amennyiben minden használat után elmossa – akár 28 alkalommal is használható.

DeflaGyn 5. illusztráció

6. A használt applikátor kidobása: A használt, megtisztított applikátort, ha lehet, dobja szelektív műanyag gyűjtőbe, vagy háztartási hulladékgyűjtőbe is dobható.

DeflaGyn 6. illusztráció
Mennyi ideig kell használni a DeflaGyn® hüvelygélt?

Nem menstruáló betegek

A DeflaGyn® használatának időtartama: 3x28 nap. Az első 28 nap elteltével kérjük, a következő 3 napban ne alkalmazza a DeflaGyn® hüvelygélt. Ezután folytassa a kezelést újabb 28 napig, majd ismét szüneteltesse alkalmazását 3 napig. Ezután kezdje el a harmadik kezelési ciklust.

 

Menstruáló betegek

Menstruáció alatt ne használja a DeflaGyn® hüvelygélt (kb. 3-5 nap/ciklus). Nem kell a kezelést további 3 napra megszakítani, mivel a menstruáció már a kezelés szüneteltetésének számít.

Milyen mellékhatások jelentkezhetnek a DeflaGyn® hüvelygél alkalmazása közben?

Égő és viszkető érzés ritka esetekben előfordulhat.

Ne használja a DeflaGyn® hüvelygélt a termék bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén. A DeflaGyn® hüvelygél és a hüvelyben maradó termékek (pl. hüvelygyűrű) egyidejű használata csökkentheti e termékek hatékonyságát, ezért ellenjavallt.

További termékeink:
Lactofeel
Santes
Inofolic
Normoxil étrend kiegészítő
Tricovel