DeflaGyn®

background

Gyakran ismételt kérdések

A DeflaGyn® hüvelygél a hüvelyben fejti ki a hatását, a benne található hatóanyagok nem kerülnek át a szisztémás rendszerbe, azonban erre vonatkozó klinikai vizsgálatokat nem végeztek, így a DeflaGyn® hüvelygél alkalmazása előtt kérjük egyeztessen nőgyógyászával!

A DeflaGyn® hüvelygél a hüvelyben fejti ki a hatását, a benne található hatóanyagok nem kerülnek át a szisztémás rendszerbe, így az anyatejbe sem, azonban erre vonatkozó klinikai vizsgálatokat nem végeztek, így a DeflaGyn® hüvelygél alkalmazása előtt kérjük egyeztessen nőgyógyászával!

Igen, a DeflaGyn® hüvelygél alkalmazása mellett lehet szexuális életet élni, azonban minden esetben ajánlott az óvszer használata.

Igen! A DeflaGyn® hüvelygél alkalmazása HPV fertőzés esetén ajánlott, és mivel ez szexuális úton továbbadható, így a kezelés ideje alatt végig ajánlott az óvszer használata!

A DeflaGyn® hüvelygél és a hüvelyben maradó termékek (pl.: fogamzásgátló hüvelygyűrű) egyidejű használata csökkentheti e termékek hatékonyságát, ezért ellenjavalt.

A DeflaGyn® hüvelygél alkalmazásának időtartama 3x28 nap.

Nem mestruáló betegek esetén az első 28 nap elteltével kérjük, a következő 3 napban ne használja a hüvelygélt. Ezután folytassa a kezelést újabb 28 napig, majd ismét szüneteltesse az alkalmazását 3 napig. Ezután kezdje el a harmadik kezelési ciklust.

Menstruáló betegek esetén a menstruáció ideje alatt ne használja a hüvelygélt (kb. 3-5 nap/ciklus). Nem kell a kezelést további 3 napra megszakítani, mivel a menstruáció már a kezelés szüneteltetésének számít.

A DeflaGyn® hüvelygélt esténként közvetlen lefekvés előtt ajánlott használni, így a gél az éjszaka folyamán a hüvelyben maradva ki tudja fejteni a hatását.

A ma Magyarországon kapható, HPV fertőzés esetén alkalmazható hüvelygélek/hüvelyi gélsprayek közül a DeflaGyn®-nak a legkiterjedtebb az indikációja. A klinikai vizsgálatok során hatásosságát nem csak enyhe fokú elváltozások (ASC-US, LSIL), hanem előrehaladottabb méhnyaki elváltozások (ASC-H, HSIL), illetve p16/Ki-67 pozitív biológiai markerek esetén is vizsgálták. Ezzel egyedülálló konkurensei között.

További termékeink:
Lactofeel
Santes
Inofolic
Normoxil étrend kiegészítő
Tricovel